Lagt i Mathematics and Culture

Proof i London

0611091926b
0611091926b (Photo credit: shellEProductions)

I 2005 blev David Auburns skuespil “Proof” omsat til spillefilmen med samme navn og med Gwyneth Paltrow, Anthony Hopkins og Jake Gyllenhaal i hovedrollerne. Det er efter min mening en af de bedste dramatiske fremstillinger af den matematiske ængstelse forbundet med den kreative matematiske proces. Filmen indeholder også gode og pænt nuancerede stereotyper om matematik og matematikere, som ikke bare er verdensfjerne og excentriske, men også cool, rockende og menneskelige karakterer med en god portion humor men også svære problemer at takle – fagligt og menneskeligt.

Menier Chocolate Factory
Menier Chocolate Factory (Photo credit: Wikipedia)

Nu sættes skuespillet så op igen på Menier Chocolate Factory i London (indtil den 27. april 2013). Så hvis du har chancen anbefaler jeg at lægge vejen forbi, selvom forestillingen har fået en lidt blandet modtagelse.

Referencer for yderligere læsning

Henrik Kragh Sørensen. “Matematik på det store lærred: Stereotyper om matematik og matematikere eksemplificeret ved tre nyere amerikanske film”. I: Fra laboratoriet til det store lærred. Red. af Kristian Danielsen og Laura Søvsø Thomasen. RePoSS: Research Publications on Science Studies 13. Aarhus: Department of Science Studies, University of Aarhus, Jan. 2011, pp. 40–58. URL: http://www.css.au.dk/reposs.

Relaterede artikler

Forfatter

Professor i de matematiske og datalogiske fags videnskabshistorie og videnskabsteori ved Institut for Naturfagenes Didaktik, Københavns Universitet.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s